Ugrás a tartalomra

Maszkabál a gyógyulásért

2024. február 19. hétfő
Egy beteg kislány, Viktória javára gyűjtöttek a Szelmann Házban
Maszkabál a gyógyulásért

Negyedik alkalommal szervezte meg a Márkus-Schütt Viktória Alapítvány, a Nagytétényi Polgári Kör és a Budafoki Angyalok Alapítvány a tízéves Viki gyógyulásáért a jótékonysági bált szombaton a Szelmann Házban, ahol főleg a kerületi vállalkozók, a család barátai és ismerősei vettek részt, hogy anyagi támogatásukkal hozzájáruljanak az ápolás tetemes költségeihez.

A feldíszített nagyteremben csupa elegáns, jó hangulatú ember gyűlt össze egy nemes célért, a legtöbben álarcban és díszes jelmezben, hiszen maszkabálra érkeztek, de a színes ruhák alatt nemes szív dobogott. Azért vették meg a belépőjegyeket és a tombolákat, hogy a bevételből könnyítsenek a Márkus-Schütt család helyzetén, a szülők egy évtizede éjjel-nappal Vikiért fáradoznak, miközben még három egészséges gyermeküket nevelik.

A szomorú történet röviden a következő: Márkus-Schütt Viktória 2014. július 8-án született veszélyeztetett ikerterhességet követően, a 26. hétre. A neonatológiai vizsgálatok megállapították, hogy még az anyaméhben vagy a szülés közben agyvérzés lépett fel, ami igen nagy agyterületet érintett a koraszülött csecsemőnél, és ez súlyos következményekkel járt, illetve jár: szervi kifejletlenségekkel, látás-hallás és beszédkészség-problémákkal, fejletlen izmokkal, mozgásszervi rendellenességekkel, de egyéb idegrendszeri betegségek is felléphetnek még. A kezelések rendkívül idő- és költségigényesek, egy részük csak külföldön végezhető el. Ezért hozták létre a Márkus-Schütt Viktória Gyógyulását Segítő Alapítványt, hogy az említett, igen drága kezelések anyagi alapját megteremtsék.

Kövesdi Dénes indította el ezt a segítségnyújtási akciót évekkel ezelőtt, az előző három bált ő szervezte. Most is részt vett, és elmondta lapunknak, hogy továbbra is szívesen támogatja a családot. Az idei Maszkabál fő szervezői, köztük Nemes Anikó és Baranyi Márti, igen lelkesen és szeretettel fogadták a vendégeket, akiket László Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke köszöntött. Beszédében megjegyezte, hogy szívesen adtak helyet a rendezvénynek, majd hozzátette: „igyekszünk máskor is segíteni, mert a szülők évek óta heroikus küzdelmet folytatnak kislányukért”. Karsay Ferenc polgármester pedig a következőket mondta: „Ennek a jótékonysági bálnak a legfőbb üzenete, hogy aki a közösségünkhöz tartozik, sose hagyjuk magára! A Márkus családot nagyon régóta ismerem, és mindig szorítok értük, hogy sikerrel járjanak beteg gyermekük gyógyulásáért.”

A polgármester ezt követően megnyitotta a bált, amelyen a kis Viktória is részt vett testvéreivel együtt. Mindenki jól szórakozott, fellépett a Passe Tánccsoport, jelmezversenyt is tartottak, s természetesen a tombola, valamint a tánc sem maradt el. Márkus Imre, az édesapa a bál végén mindenkinek megköszönte a részvételt, és meghatottan annyit mondott:
„A támogatásból legalább négy hónap kezelési költsége folyt be. Köszönöm!”

Temesi László


A családot lehet támogatni a következő bankszámlaszámon: 
11712004 21363089, valamint a személyi jövedelemadó 1 százalékával is, adószám: 18907366141.